Pronadjena djevocica kidnapovana prije 18 godina



Devojka koja je kidnapovana kao dijete 1991. godine rodila je dvoje djece svom otmičaru, prvo dok je imala 14. godina. Jaycee Lee Dugard i njene dvije kćerke od 11 i 15 godina bile su zarobljene na skrivenom mestu u kući otmičara Phillip Garrida (58), registrovanog seksualnog napasnika i religijskog fanatika, i njegove supruge Nancy (54).

Kako je saopštila policija u Californiji u toku je DNK testiranje identiteta otete djevojke a ona se već nalazi u porodičnom domu sa svojom majkom. Dugardijeva je nestala 1991. godine kada su je tada dvije nepoznate osobe otele tako što su je natjerale da uđe u njihov automobil. Ona je od tada živjela sa otmičarima, na izolovanom djelu kuće, skrivenog 2 metra visokom ogradom od pogleda prolaznika i komšija, u gradiću Antioch u blizini San Franciska. Tokom svog boravka nikada nije otišla kod doktora niti je išla u školu. Identitet otete djevojke je otkriven nakon što je policija primjetila Garida da iznosi religijsku literaturu iz kalifornijskog Univerziteta Berkli zajedno sa dvoje maloljetne djece. Sumnju policije je izazvalo to što je Garida kao registrovani seksualni napasnik nije smio da bude u društvu maloljetne djece. Dan nakon toga on je pozvan u policijsku stanicu gdje je došao sa dvije djevojčice, svojom suprugom Nancy i djevojkom koju je predstavio imenom Alisa. Nedugo potom postalo je jasno da je Alisa zapravo Jaycee Lee Dugard koja sada ima 29 godina.

U telefonskom intervjuu za televizisku stanicu KCRA uhapšeni Garrido je dao šokantni intervju u kojem je poriče silovanje i kidnapovanje i gdje kaže da se iza cjele priče “krije topla romantična priča”.

“Sačekajte da čujete priču koja se odigrala u mojoj kući, bićete impresionirani. Zaista je užasna stvar što sam prije toga radio ali moj život se kompletno promjenio od rođenje moje prve kćerke” - rekao je otmičar Phillip Garrido. Njegova supruga, Nancy takođe je uhapšena i policija je objavila da je i ona bila umješana u kidnapovanje tada djeteta od 14. godina. Nesrećna djevojka je u četvrtak odvedena kod svoje majke. Na taj način je otkriven počinilac jednog od najstarijih nerješenih zločna u Californiji. Očuh otete djevojke, Carl Probin, koji je bio svjedok njene otmice kaže da je da se “desilo čudo”. On je u nekoliko meseci nakon nestanka Jaycee bio optuživan od strane policije i rodbine da je umješan u otmicu, a iz tih razloga je bio primoran da se razvede od majke kidnapovane djevojčice.


MOJ SVIJET!!!

Comments :

0 comments to “Pronadjena djevocica kidnapovana prije 18 godina”