Kokain u kafiću!



Turisti hrle u Boliviju: Konobari uz piće poslužuju i kokain!

PRVI kokainski lounge bar na svijetu otvoren je u glavnom gradu Bolivije, u La Pazu. Tisuće turista iz cijeloga svijeta, posebno onih mlađih, posjećuju misteriozni klub "Route 36" koji veoma često mijenja lokaciju. Velika buka i rad do ranih jutarnjih sati, a posebno činjenica da se neometano prodaje kokain, poprilično uznemiruju susjede koji često i organizirano traže zatvaranje bara.

Bolivijski kokain: ilegala, ali čist, dostupan i jeftin

Iako je kokain u Boliviji ilegalan, "Route 36" uglavnom nesmetano radi i svojim gostima, koji su za njega čuli preko blogova i foruma, nudi na izbor i više vrsta te droge. Kokain se poslužuje na kutijama za CD-ove, u preciznim linijama dugačkim osam centimetara. Prema izvješću Ujedinjenih naroda, Bolivija je jedina zemlja u Latinskoj Americi gdje je proizvodnja kokaina u porastu. Naime, u Kolumbiji u 2008. godini opala za 28 posto, dok je u Boliviji porasla za 10 posto. Početkom srpnja u istočnoj je Boliviji otkrivena najveća tvornica kokaina, kojom su upravljali Kolumbijci i koja bi dnevno proizvla čak 100 kilograma te droge.

"Putovao sam svijetom devet mjeseci, a La Paz je bio najluđi grad i 'Route 36' najluđi klub na mom cijelom putovanju", napisao je jedan od posjetitelja na svom blogu. On je tek jedan od brojnih turista koji su, putujući Južnom Amerikom, svratili u La Paz kako bi probali domaći kokain, koji je poznat po tome što je lako dostupan, jeftin (oko 75 kuna po gramu) i relativno čist.


Moj Svijet!!!

Comments :

0 comments to “Kokain u kafiću!”