Zamjena za silikone

Silikoni odlaze: Pozdravite moćnu injekciju!

Silikonima je, čini se, odzvonilo. Nova sveta krava estetske hirurgije injekcija je matičnih stanica masnog tkiva koja povećava grudi na prirodan način.
Januar 2009. pokazao se prelomnim u svijetu estetske hirurgije. Na International Master Courseou on Aging Skin, održanom u Parizu, predstavljeni su inovativni modeli za povećanje grudi. Nakon godina i godina hirurških metoda povećanja grudi, zahvaljujući spoju raznih tehnologija prvi je put moguće grudi povećati bez skalpela, bezbolno i brzo.

Čudotvornom izumu ime je makrolan - riječ je o gelu hijaluronske kiseline - kiseline koja se nalazi u ljudskom tijelu, a koja je zadužena, među ostalim, za mladolik i zategnut izgled kože.

Makrolan se počeo primjenjivati u britanskim klinikama za estetsku hirurgiju prije nekoliko mjeseci, a dolazi u obliku injekcija koje se primjenjuju u željeno područje - zasad samo u grudi.

Postupak povećanja grudi traje tridesetak minuta, a u svaku se dojku aplicira 100 mililitara makrolana. Nakon godinu dana, kada tijelo apsorbira određenu količinu hijaluronske kiseline, postupak se ponavlja.

Ova metoda povećanja grudi preporučuje se ženama između 20 i 50 godina života, te svima koji ne žele “pod nož”.

Puno pažnje izaziva i lipofiling, odnosno injektiranje vlastitog masnog tkiva u grudi koje nakon dva zahvata postaju veće, oblikovanije, i što je najvažnije, izgledaju potpuno prirodno. Ipak, zna se dogoditi da se masno tkivo nakon presađivanja zgruda i postane tvrda, neprivlačna masa koja onemogućuje ultrazvučni pregled, u nekim slučajevima i mamografiju.

U domaćim klinikama još nisu počeli eksperimentisati sa navedenim metodama povećanja grudi. Svi estetski hirurzi i dalje rade provjerenom metodom - silikonskim umecima.

Comments :

0 comments to “Zamjena za silikone”