Marihuana spržena sa 80 hiljada volti



"SIGNS OF LIFE" je knjiga Roberta Beeltemana u koju je uvrstio 80 fotografija koje je stvarao 60 sati sedmicno punih deset godina. Radi se o cvijeću kroz koje je u potpuno zamračenoj prostoriji puštao struju od 80 hiljada volti kako bi dobio odgovarajuće svjetlosne efekte. Koristio je ruže, petunije pa čak i listove marihuane, sve cvijeće koje je sam posadio i uzgojio, a kasnije za dosad neviđeno djelo i spržio.



Radijacije nevidljive golim okom

Usporedbe radi, efektivni napon jednofazne izmjenične struje u gradskoj mreži, odnosno u domacinstvima, iznosi između 220 i 230 volti, a trofazne 380 do 400 volti, dok je napon koji je prolazio kroz pojedinu biljku u svrhu stvaranja ove zbirke iznosio čak 80 tisuća volti.

Fotografije su nastale tako što je pojedini cvijet položio na metalnu ploču kroz koju je pustio električni talas. Radijacije nevidljive golim okom omogućile su stvaranje slike koja pokazuje kako snop bijele svjetlosti prolazi duž cijele biljke. Tehniku stvaranja ovih nevjerojatnih fotografija umjetnik je detaljno opisao u svojoj knjizi.



Comments :

0 comments to “Marihuana spržena sa 80 hiljada volti”