Prevara!



Zgodna crnkinja od dvadesetak godina, predstavljajući se kao ćerka bogatog industrijalca iz sudanske oblasti Darfur, ojadila je Beograđanina R. L. (60) za celih 7.000 evra obećavajući mu da će milioni njenog tatice sliti na njegov račun, ali da će njih dvoje zatim imati i vatreni susret u Srbiji, saznaje "Alo!".

Devojka, čije su fotke bile prilično seksi, obratila se nesrećnom čoveku za pomoć putem imejla objašnjavajući svoju navodnu tužnu sudbinu.

"Mesecima su razmenjivali imejlove, u kojima mu je pričala kako joj je otac sudanski bogataš, ali da je sa porodicom nakon rata 2003. godine morala da izbegne u Somaliju, jer su ih vlasti progonile.

Milioni evra ostali su im navodno zarobljeni na računima, a njoj je potreban neko iz Evrope na čiji račun bi novac bio prebačen", objašnjava izvor lista u tužilaštvu.

Učinjena usluga Beograđaninu bi naravno donela proviziju od cele sume, što bi iznosilo desetak miliona. Ipak, po ugledu na onu čuvenu "ko ne reskira, ne profitira", crnkinja je pojasnila da mora da joj uplati 7.000 evra kako bi otvorila račun za prenos i platila druge sitne formalnosti.

"Nesrećni čovek bio je žrtva najstarijeg oblika internet prevare, takozvane nigerijske prevare, koja podrazumeva pismo putem imejla od navodnih članova porodice funkcionera ili bogataša iz politički nestabilnih zemalja koji za navodno spasavanje para nude ogromne svote, a zatim vam uzmu novac", kaže sagovornik lista.

Neobično u slučaju R. L., koji se mesecima dopisivao sa svojom "zlatnom kokom", jeste što su prevaranti uz pare kao mamac morali da obećaju i devojku.

Mlada lepa crnkinja je šezdesetogodišnjaku obećavala i svoj dolazak u Beograd, a imejlovi su iz dana postajali sve "topliji", tako da su Beograđanin i njegova draga jedno drugom tepali sa "sugar" i "honney".

Nažalost, čim je uzela pare, "inboks" i novčanik prevarenog Beograđanina ostao je prazan.

Comments :

0 comments to “Prevara!”