Grad Yakima u saveznoj državi Washington zabranio nošenje tangi!



Vlasti grada Yakima u američkoj saveznoj državi Washington odlučile su zabraniti javno pokazivanje tangi. Zabranjeno ih je čak i nositi ako se njihovi obrisi naziru kroz hlače ili prozirnu haljinu. Svi koji prekrše ovaj nesvakidašnji zakon mogli bi završiti u zatvoru.
---
Gradonačelnik Dave Elder rekao je da u gradu postoji više barova u kojima oskudno odjevene konobarice gostima poslužuju piće. Uvođenjem "zakona o tangama" Elder želi stati na kraj otvaranju novih barova takvog karaktera.

U obrazloženju zakona navodi se da oskudno odjevene žene na javnim mjestima izazivaju neke muškarce čime potiču seksualno nasilje.

Žene koje odjenu tange u javnosti mogu biti optužene za nedolično ponašanje. Za to ih čeka kazna zatvora u trajanju od tri mjeseca te novčana kazna od 1000 dolara. Ako kojim slučajem svoje tange izlože očima djece mlađe od 14 godina, u zatvoru bi mogle provesti i do godinu dana uz novčanu kaznu od 5000 dolara.

Na tako radikalne korake gradske vlasti su bile prisiljene zbog otvaranja velikog broja barova u kojima rade polugole konobarice, a popularno se nazivaju "sexpresso".

Protiv novog zakona prosvjedovali su ugostitelji koji smatraju da će njegovo uvođenje negativno utjecati na zaradu barova.

Comments :

0 comments to “Grad Yakima u saveznoj državi Washington zabranio nošenje tangi!”