Hotel u svemiru



Prvi hotel u svemiru otvara se 2012!

PROTEKLOG LJETA puno se govorkalo o krizi u turizmu, ali vlasnici prvog hotela u svemiru misle da ta grana ekonomije jednostavno treba novu destinaciju na koju će moći odvesti goste. Projekt vrijedan 3 milijarde dolara trebao bi biti gotov do 2012. godine kada je predviđeno da prvi svemirski hotel otvori svoja vrata.

Predsjednik i osnivač Galactic Suite Space Resorta, Xavier Claramunt, kaže da će jedna noć u hotelu s pogledom na Zemlju koštati milijun dolara. "Turisti će dolaziti u hotel sa svim potrebnim stvarima, kao da odsjedaju u najzabačenijem mjestu na Zemlji", kaže Xavier. Za taj iznos gosti mogu vidjeti zalazak sunca 15 puta dnevno, jer će se hotel kretati oko Zemlje svakih nekoliko sati.

Iako se ove cijene čine astronomske, vlasnik budućeg svemirskog hotela kaže da će one pasti u roku 15 godina, ali i dalje će biti vrlo visoke, jer cijena noćenja ne pokriva put u svemir. Prijevoz će osigurati ista tvrtka, a polasci će biti organizirani na Karibima.

Kritičari su već proglasili datum otvaranja hotela nerealističnim. "Mislim da to neće biti gotovo do 2012. godine, osim ako ne nađu nekog s nevjerojatno dubokim džepom tko voli bacati novac. To jednostavno zvuči preambiciozno. Ali mislim da ćemo doći jednom do toga, ali ne mislim da će se to uskoro dogoditi", rekao je Brett Snyder, vlasnik stranice cranckyflier.com. "Čak i ako se to dogodi u predviđenom roku, to još godinama neće biti dostupno ljudima koji nisu bogati i slavni", zaključio je Brett.



Comments :

0 comments to “Hotel u svemiru”